Gode grunde til at filtrere drikkevand

I Danmark er vi så privilegeret, at vi adgang til rent drikkevand direkte fra vores vandhaner. Sammen med vores nabolande, er vi nogle af de eneste lande i verden, der er så privilegerede. Selvom kvaliteten af drikkevandet i vores land er yderst højt, så er der stadig plads til filtrering. Vi vil prøve at forklare dig hvorfor du skal filtrere dit drikkevand, og hvordan, du nemt og enkelt kan filtrere dit drikkevand med et vandfilter fra Grohe.

Sådan bliver vores drikkevand til drikkevand

I Danmark får vi vores vandforsyning fra vores rene grundvand. Vidste du, at vi kan indvinde rent drikkevand fra næsten alle kroge af Danmark? Men før vi kan drikke vandet, så skal det igennem en vandrensningsprocess.

Hos de fleste vandrensningsanlæg gennemgår vores grundvand en vandbehandling. Her blive grundvandet, simpelt forklaret, luftet, iltes og filtreret før det når ud til vores vandhaner, som rent drikkevand.

Sådan får du det reneste drikkevand fra vandhanen

Selvom drikkevandet i Danmark er noget af det bedste i verden så betyder det ikke, at det ikke kan blive endnu bedre. Når regnvand siver ned til vores undergrund siver det gennem kalk, sand og grus, som giver vores grundvand en naturlig rensning og tilfører vandet mineraler.

Men når vores drikkevand skal transporteres fra vandrensningsanlæggene, for at nå ud til vores vandhaner, så kan vandets hårdhed, klorindhold og smag variere meget. Derudover kan vandet også indeholde partikler som nikkel og arsen, der som regel stammer fra vandrørene. I værste fald, kan der også være spor af bakterier fra overfladevand eller kloakvand.

Men der er der heldigvis en løsning på. Du kan nemt og enkelt få det reneste drikkevand med et Grohe filter til din vandhane.

Sådan virker et vandfilter

Der findes mange forskellige vandfiltre på markedet i dag. Fælles for dem alle, er at de filtrerer kalk og tungmetaller i vandet fra. Dette er for at give dig drikkevand med en bedre smag. Udover at et vandfilter fjerner kalk og tungmetaller, så bliver klor og andre ting, som kan give dit drikkevand en dårlig smag også sorteret fra. Den dårlige smag, som dit drikkevand kan få stammer ofte fra gamle vandrør.

Ikke nok med at et vandfilter filtrerer de dårlige smage fra, så bliver der også tilsat diverse salte så dit drikkevand kan beholde sin gode og fyldige smag. Fjernes alt kalken og de forskellige mineraler fra vandet, så vil det påvirke kvaliteten af dit drikkevand gevaldigt.

Et vandfilter er en rigtig god løsning, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af dit drikkevand derhjemme. Med et vandfilter kan du sikrer dig 100% rent drikkevand direkte fra din vandhane. Så bliver det ikke bedre.