Sådan får du de smukkeste balloner til festen

Lige så festligt og smukt, det kan være, at have festlokalet dækket af smukke svævende helium balloner – ligeså bøvlet kan det være at få styr på, hvis det er din første gang med helium balloner. Derfor jeg skrevet dette indlæg, som en hurtig guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have helium balloner til din fest.

Der er forskellige ballontyper, og der er fordele og ulemper ved begge, men frygt ikke: Vi skal nok guide dig godt igennem ballon guiden, så du er klar til at skabe en brag af en fest i bedste ballon tema stil. For lad os være ærlige – der er altså bare intet pynt, der gør det helt ligeså godt som smukke helium balloner!

Hav rigtig god tid, hvis du vælger latex!

Desværre er der mange, der køber latex balloner, som planlægger deres tid, så de kan puste alle ballonerne op dagen før. Idéen er til at forstå – for hvem gider at bruge den sidste time op til gæsternes ankomst på at stå og fylde balloner op. Der er jo ingen, der gider bruge deres tid på, da der er så meget andet at se til – men vælger du latex, er det faktisk nødvendigt.

Latex balloner har nemlig et stort problem: De bliver flade og kedelige, hvis man puster dem op i god tid. De skal helst pustes op med helium, lige inden de skal bruges, da de ikke holder særlig godt på luften/helium. Så hvis du ender med at vælge latex balloner, så husk at være i god tid, så de kan blive fyldt op med helium lige inden festens start.

Vil du gå med det sikre valg? Så vælg folieballoner

Hvis der er mange forberedelser til din fest, vil jeg helt klart anbefale folieballoner. De fleste folieballoner kan holde flere dage, når de først er pustet op, hvilket betyder, de faktisk kan genbruges, hvis du skal til andre fester eller skal holde den samme fest for to forskellige familier eller vennegrupper.

Har du to børn, der fx har fødselsdag tæt på hinanden, kan du derfor med fordel invitere den ene klasse om lørdagen og den anden klasse om søndagen – så holder du to fester for én pris, når vi taler om oppyntningen. Det er da smart, hva?

Vælg større balloner for en længere holdbarhed

En anden vigtig ting at huske på, inden du kaster dig ud i at vælge balloner til festen, er at ballonerne helst skal have en vis størrelse, før de kan svæve ordentligt. Det gælder især ved latexballonerne, da de er lavet af et mindre tæt materiale end folie, som langsomt lukker heliummet ud. Så husk: at jo større ballonen er, jo længere tid kan den holde på heliummet!

En god tommelfingerregel er, at en gennemsnitlig latex ballon på 20-22 centimeter oftest kan svæve i 5-6 timer. Så ved du nogenlunde, hvor lang tid du kan forvente, at dine balloner svæver til festen. Skal du holde en lang fest til langt ud på natten, kan det derfor godt være af dine latex balloner kun er fine de første timer af festen.

Jeg håber, du kunne bruge guiden og har fået mere ro i maven ift. hvilke fest balloner I skal købe til jeres store dag. Det kan godt være lidt af en mundfuld at sætte sig ind i, men det er det hele værd, for helium balloner sætter altså bare kulør på festen som ingen andet festpynt. Rigtig god fest!