Hvorfor skal man have en tagrende?

En tagrendes primære funktion, er at opsamle regnvand, der løber ned fra dit tag. Hvis du ikke har en tagrende, så kan regnvandet løbe ud over tagkanten og ødelægge dit murværk. Dette skal man helst undgå, da det kan skade husets vægge, og give fugt i fundamentet. Du skal derfor sørge for, at regnvandet løber ned til et nedløbsrør.

Hvilke materialer bliver tagrender produceret i?

Der er ingen, der ønsker at få fugtskader i deres hus. Det kan ofte blive en dyr affære. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at investere i en god og slidstærk tagrende. Men, hvilke materialer kan du vælge imellem? Hvilke er bedst? Og hvad er priserne for tagrender?

Tagrender bliver overordnet set produceret i tre forskellige materialer. Du kan finde tagrender i zink, stål og kobber.

Tagrender i zink, er det mest populære valg. Denne løsning er både slidstærk, og holder i mange år. Dette afspejler sig også i prisen.  Vælger du at få monteret en tagrende i zink, så vælger du også en af de dyrere løsninger. Men til gengæld, vil du have en tagrende der holder i al slags vind og vejr. Bor du i et kystområde, så kan vi helt klart anbefale en tagrende i zink.

Vælger du en ståltagrende, så får du en af de stærkeste tagrender i nabolaget. Disse tagrender kan du erhverve dig i mange forskellige farver. En tagrende af stål får med tiden patina, men du skal også være opmærksom på, at disse tagrender kan ruste. Hvis du bor tæt på kysten, så vil vi ikke anbefale dig at få monteret en stål tagrende.

Den mest eksklusive tagrendeløsning, du kan få, er kobber. Kobber er et godt og slidstærkt materialer, der kan holde i mange år. Derudover, så kan mos, alger eller andet vækst ikke sætte sig fast på kobber. Priser på kobber, er betydeligt større end nogle af de andre materialer. Vælger du en kobberløsning, så kan du også være sikker på, at du har den flotteste tagrende i nabolaget.

Hvordan skal en tagrende monteres?

Der er to muligheder, når du skal have monteret din tagrende. Du kan selv vælge at montere tagrenden. Dette kræver dog, at du er meget omhyggelig, og ved, hvad du gør. Hvis tagrenden ikke bliver monteret korrekt, så kan det lede til fugtskader i husets vægge, eller fugt i fundamentet.

Vi anbefaler, at du rådfører dig med professionelle blikkenslager, hvis du vil være sikker på, at få monteret din tagrende korrekt. Dette er den anden løsning. Vi kan anbefale dig, at snakke med Gentech.dk. De har mange års erfaring med producering af bygningsprofiler i aluminium, zink, kobber, rustfri samt alt i tagrender.  Du kan altid være sikker på, at de har de bedste  materialer.

Sådan vedligeholder du tagrender

Hvis du vælger en tagrendeløsning i zink, kobber eller stål, kan du se frem til en næsten vedligeholdelsesfri tagrende. Disse materialer er næsten 100% vedligeholdelsesfri, også holder de hver især op til 100 år. Hvis de altså bliver vedligeholdt korrekt.

Det eneste, du skal sørge for, er at rense dine tagrender for blade og slam. Du kan med fordel rense din tagrende i efteråret, så den er klar til den våde tid efter.