Isolering med papiruld har mange fordele

De fleste vil gerne spare så meget på strømmen som muligt. Specielt er der flere og flere folk fra blandt andet København, Greve, Rødovre og Hvidovre som har fået øjnene op for fordelene ved at spare på strømmen. Folk er generelt interesserede i at spare på deres el- og varmeregning, da dette betyder at de har flere penge som de kan bruge på sjovere ting. En anden grund til at folk forsøger at spare på varmen og strømmen er at de ønsker at hjælpe med at mindske den globale opvarmning. Jo mindre strøm vi bruger, jo mindre belaster vi miljøet, og på den måde kan vi hjælpe med at sikre en bedre fremtid for dem der kommer efter os.

Der er mange måder hvorpå man kan spare på strømmen, og nogle af disse er mere effektive end andre. Hvis man for alvor ønsker at gøre en forskel for både miljøet og ens pengepung kan man med fordel vælge at investere i ordentlig isolering af ens bolig. Specielt er efterisolering med papiruld en utroligt effektiv form for isolering, og denne type isolering anvendes allerede hyppigt blandt folk fra adskillige sjællandske byer, heriblandt især i København, Hvidovre, Rødovre og Greve. Læs mere her.

 

Papiruld er en yderst bæredygtig form for isolering

At isolere med papiruld fremfor andre former for isolering har adskillige fordele. For det første er papiruld utroligt bæredygtigt. Som oftest er papiruldsisolering lavet af gamle blade og aviser som er revet i mange små stykker. Papiruld er altså i de fleste tilfælde næsten 100% genbrugsmateriale. Dette er en stor fordel, da selve produktionen af isoleringsmaterialet derved belaster mængden af jordens naturlige resurser mindst muligt. En anden bæredygtig fordel ved papiruldsisolering er at papiruld er CO2-neutralt, hvilket betyder at materialet i forbindelse med selve produktionen heraf ikke udleder CO2 til atmosfæren, og at denne type isolering derfor kun bidrager minimalt til den globale opvarmning i forbindelse med produktionen.

At papiruldsisolering består af iturevne blade og aviser gør at materialet er et granulat. Fordelen ved isolering med granulat er at granulatet kan nå ud i alle små revner og afkroge, og derved kan man sikre en utroligt tæt og effektiv isolering. Papiruld har af netop denne grund en særligt god isoleringsevne sammenlignet med mange andre ældre former for isolering.

 

Isolering af hulmur med papiruld

Isolering med papiruld kan foregår på mange forskellige måder. En af de mest hyppigt anvendte metoder i både Greve og Hvidovre er at anvende papiruld i forbindelse med efterisolering af hulmure. Hulmursisolering foregår ved at isoleringsmaterialet blæses ind i hulrummet mellem formuren og bagmuren med en speciel maskine, indtil der opnås en effektiv og tætpakket isolering. Med tiden vil isoleringsmaterialet dog falde sammen, og isoleringsevnen vil gradvist forværres. Heldigvis er det muligt at efterisolere hulmure med papiruld, og på denne måde opnå en yderst effektiv isoleringsevne igen. Papiruld har desuden en meget høj brandmodstand, hvilket gør materialet meget sikkert anvende til alle mulige former for isolering, hvad enten det gælder isolering af lejligheder i København eller af rækkehuse i Rødovre.