Dette skal du være opmærksom på når du køber en brugt bil

Hvis du går med tanker om at anskaffe dig en brugt bil, så er du langt fra den eneste. Hvert eneste år vælger rigtig mange danskere en brugt model fremfor en ny en af slagsen. Der er dog et par ting du bør være opmærksom på inden du skriver under på en købsaftale. Denne artikel henvender sig dig, der overvejer at investere i en brugt bil. Læs videre her, og få et par gode tips til at handle brugt bil.

Tag ikke for stort et billån

Som udgangspunkt er der ikke megen fidus i at sætte dig i al for stor gæld for at få fingre i en bil – og især ikke en brugt bil. Der følger nemlig nogle ekstraudgifter med i handlen, når du køber brugt. Der vil typisk være flere udgifter forbundet med reparationer og vedligeholdelse end med en ny bil. Der er derfor ingen grund til at låne mere end 25% af købsprisen, idet du jo i sidste ende gerne skulle spare penge på at vælge en brugt bil.

Gør dit fodarbejde – lav en rangliste

For ikke at blive unødigt fristet, så er det en god idé hvis du undersøger markedet grundigt i forvejen. Når du så har pejlet dig ind på de bedste brugte biler i din prisklasse, så vil det være praktisk at lave en rangliste, så du kan finde drømmemodellen til den bedste pris (og købsbetingelser).

Kend køretøjets historie

Du har nu gennemtrævlet internettet, og indtastet søgeord såsom brugte biler et utal af gange. Du føler dig nu sikker nok til at tage skridtet, og besøge din lokale forhandler. Især med brugte biler er det utroligt vigtigt, at du spørger ind til et køretøjs historik. Du skal f.eks. altid være 100% klar over hvor højt et kilometertal, hvor mange reparationer og om køretøjet har alle dens originale dele. Dette er den eneste måde du kan være ordentligt informeret om den brugte bil du overvejer at købe.

Tag en ekspert med på råd

Hvis du har fundet en brugt bil som du syntes om, så vil det være en rigtig god idé at tage en motorkyndig bekendt med dig, der kan inspicere køretøjet. Du kan eventuelt også vælge at tage en mekaniker med dig til at klare inspektionen. Det koster selvfølgelig lidt ekstra, men så er du til gengæld også sikker på, at bilen ikke fejler noget.

 

God biljagt!