Sikkerhedssko

Sikkerhedssko adskiller sig ved, at de er fremstillet i et mere robust materiale end normale sko. Samtidigt er der en dertilhørende stålbesat snude, som beskytter dine tæer mod slag og stød. Derudover finder du i langt de fleste sikkerhedssko både en antistatisk samt antibakteriel sål, der sørger for, at det indre miljø i sikkerhedsskoen er sundt og gør skoene rare at have på i mange timer i streg.

Det er på danske byggepladser påbudt, at man er iklædt sikkerhedssko når man færdes på byggepladsens areal. Det skyldes, at der er risiko for tunge fald som i værste fald kan risikere, at du brækker tæer eller knogler i fødderne. Der er altså ingen grund til at gå på kompromis med sikkerheden og pengene er derfor givet godt ud, når du investerer i et par sikkerhedssko. Du finder også stødabsorbering i hælen, vandafvisende skaft samt olie- og benzinresistent sål på de fleste arbejdssko. Stødabsorberingen beskytter dine skinneben og fødder mod stød som følge af arbejde på et hårdt underlag og sparer dig på sigt for belastningsskader.

Sådan finder du de rigtige sikkerhedssko

Markedet for sikkerhedssko er stort, men du bør altid være sikker på, at dine sikkerhedssko overholder de gældende regler på området. Når du arbejder i EU, er det de gældende sikkerhedsstandarder for EU, du er underlagt og dermed bør dine sikkerhedssko overholde disse. Det er din garanti for, at du oprigtigt er beskyttet af dit fodtøj og at du i så fald ikke kommer i klemme, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan finde sikkerhedssko i mange forskellige udformninger, men mest traditionelle er stålsnudede træsko eller deciderede sikkerhedssko eller –støvler. Du kan også gå gummistøvler eller køkkensko, der bærer samme beskyttende effekt som de traditionelle sikkerhedssko. Hvis du er i tvivl om, hvilken type af sikkerhedssko du bør vælge, kan du med fordel spørge din arbejdsgiver. Uanset hvad, er det altid vigtigt at komforten er i top og at de slutter rigtigt om foden, så du altid er sikret den bedste beskyttelse.

Pro-dress.com/ kan du finde et stort udvalg af sikkerhedssko, der er godkendte og