Sådan laver du et hyggeligt børneværelse

Børn går ofte meget op i deres værelser. For det første fordi, at det er et sted, hvor de bruger utroligt meget tid, og derudover fordi at værelset ofte afspejler deres nuværende interesser. Man kan lave et børneværelse utroligt sejt, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan skabe.

Du kan f.eks. gøre børneværelset endnu sejere med:

  • Flotte og farverige lamper
  • En sej farve på væggen
  • Cool møbler som f.eks. en husseng

 

Flotte og farverige lamper

Lamper er nødvendige på alle værelser, da de giver lys. Dog skal man ikke bare dekorere børneværelset med hvilke som helt lamper. Der findes tusinder af seje lamper i forskellige farver. Med lamper i forskellige farver er det muligt at give værelset et sejt og anderledes udtryk, da værelset så bliver lyst op med en bestemt farve. Derudover er det muligt at få lamper, der forestiller forskellige figurere. Dette giver derfor mulighed for at gøre barnets interesse til en integreret del af indretningen.

 

En sej farve på væggen

 

Hvide vægge kan være kedelige. De kan specielt være kedelige på et børneværelse, da der i dette rum skal være plads til leg og glæde. Mal derfor barnets yndlingsfarve på væggen, eller skab et flot motiv. Farver kan være med til at stimulere følelser, og det er derfor vigtigt at vælge glade og rolige farver, som værner om, at dette er et trygt og godt sted at være. Udover at male en hel væg kan det være sjovt at eksperimentere med motiver på væggen. Med en projektor kan et billede forstørres op på væggen, og derefter kan der bare males efter. Seje motiver og farver på væggen giver rummet mere personlighed, og dermed kan barnet opleve en større følelse af tilhør.

 

Cool møbler som f.eks. en husseng

 

Møbler er selvfølgelig en central del af indretningen, og det er derfor vigtigt at barn og forældre hjælpes ad, når der skal vælges møbler. Møblerne skal første og fremmest være gode og funktionelle, men derudover må de gerne afspejle barnets personlighed, og de ting som han/hun godt kan lide. Et cool møbel kunne f.eks. være en husseng, som er en seng formet som et hus. Med dette møbel bringer man hjemme-følelsen helt ind på barnets værelse. Læs mere om en husseng her. Udover hussenge findes der mange andre seje senge, som både kan have rutsjebane og klatrevæg. Den perfekte seng kan derfor samtidigt både være en lege- og en soveplads.