Sådan afholder du den perfekte temafest

Temafester er ofte de sjoveste og mest mindeværdige fester, som man kan huske tilbage på i mange år efterfølgende. Temaerne skaber næsten altid grobund for en masse snak og grin, så alle løsner lidt hurtigere op, end man normalt vil gøre.

 

Folk der ikke kender hinanden har pludselig noget at tale om, fordi de måske har samme udklædning på, og folk der har kendt hinanden i mange år kan skraldgrine af hinandens fjollede udklædninger. Andre går måske efter det smukke look, og så kan man jo hurtigt få en snak op at stå om, hvor man har skaffet så smuk en kjole eller jakkesæt.

 

Hvis du først har besluttet dig for, at afholde en temafest, så er det altid fedest at gå all in og virkelig give den gas med temaet i forhold til udklædninger, oppyntning og bespisning. En smart idé er at tage udgangspunkt i et land, når der skal holdes fest. Det giver gæsterne rig mulighed for at tænke bredt og ud af boksen, samtidig med at dem der måske ikke er så kreative let kan finde en person eller ting fra det pågældende land, som man kan klæde sig ud som.

Amerikansk temafest med det hele

Du kan for eksempel vælge at afholde en amerikansk temafest. Landet, for de frie, selvstændige og eventyrlystne.  Af karakteristiske kendte personer kan hurtigt nævnes en lang række politikere såsom Donald Trump, Barack Obama, Clinton-familien og mange flere. Og så byder USA jo på Hollywood og alle de store skuespillere og kendisser.

 

I forhold til bespisning er der også god mulighed for at folde sig ud. Selvfølgelig er det oplagt med en masse fastfood, da mange nok forbinder Amerika med store burgere, hotdogs, hotwings og andet i den dur.

 

Oppyntningen skal selvfølgelig også være gennemført. USA er jo kendt for at være landet, der ikke sætter grænser. Tænk stort! Her kan det for eksempel anbefales at købe en masse flag, bordbomber med amerikansk tema og klip eventuelt nogle citater ud fra prominente amerikanere gennem tiden.

 

Hvis du gerne vil have et mere strømlinet tema kan du vælge at sige at det er amerikanertema fra gangstertiden i 1960’erne, eller fra 2. verdenskrig i 1940’erne.

 

En anden mulighed er at begrænse temaet til et bestemt område i USA såsom Las Vegas, Hollywood, Texas, Washington og så videre.

Europæisk tema er altid et hit

 

De europæiske lande kan sagtens være lige så interessante som Amerika, så hvorfor ikke vælge at afholde en fransk temafest med baguettes overalt og Celine Dion på anlægget? Eller en engelsk temafest med lækker te, småkager og en masse pints i baren?

 

Til den franske fest kan du virkelig få lov at folde dig ud i køkkenet. Det franske køkken er jo kendt overalt i verden og nogle af de bedste kokke kommer fra det smukke centraleuropæiske land. Du kan gå all in med frølår, sauce og andet godt, mens gæsterne kan klæde sig ud som nogle af landets store kunstnere, sportsfolk eller noget helt tredje.

 

Det engelske køkken er ikke helt så delikat, men er måske lidt lettere at gå til med fish and chips, budding og suppe. Derudover kan du lave en god punch som velkomstdrink, mens gæsterne kan ryge cigarer som Winston Churchill, gøre sig lækre som David og Victoria Beckham eller give den gas som et af medlemmerne fra et af de mange britiske boybands.

 

Det vigtigste når du beslutter at holde temafest er egentlig bare, at du selv kan lide temaet, for så smitter det automatisk af på hele dit engagement omkring festen, og det vil give mere energi til forberedelserne.