Lav god italiensk mad med en Cilio parmesankværn

Parmesan er en helt speciel ost. Hvor vi i Danmark er vant til at forbinde ost med den lille, bløde, som vi kan skære skiver af og putte på brød, er parmesan derimod hård, stor og tør. Det at lave Parmesan er da også en lang og indviklet proces, der kun må foregå i ganske få regioner i Italien.

 

Produktet er en hård og kornet ost, som dog er utroligt næringsrig og som har en helt speciel smag. Den kan tilføje en saltet og næsten nøddeagtig smag, og den passer derfor enormt godt til rigtig mange kødretter. Hvis du er fascineret af det italienske køkken, så er det næsten uundgåeligt at have mindst et lille stykke parmesan i køleskabet, som du kan rive til flager og bruge til båderisotto og pastaretter.

 

Det er imidlertid ikke altid lige let at få flager ud af den hårde og kornede ost. Dertil kan det være en fordel at bruge en såkaldt parmesankværn såsom denne Cilio parmesankværn. Men en Cilio parmesankværn slipper du for at skulle fedte rundt med en ost i hånden kun for at rive både osten og dig selv på rivejernet.

En god og grundig parmesankværn

En Cilio parmesankværn er både effektiv og grundig. Det betyder, at du hurtigt kan få revet en masse ost ved bare at dreje på håndtaget. Samtidig river den kun lige præcis det ost, du lader den, og der er intet spild. Du står altså ikke hver gang til sidst med en lille klump parmesan, som det er helt umuligt at rive med.

 

Når først du har revet osten, kan du sagtens sætte den lille maskine i køleskabet, hvor osten kan overleve i lang tid, hvad end den er revet eller ej. I kraft af det fine design i rustfrit stål og en genial lukkemekanisme, behøver du heller ikke tænke to gange over at sætte din Cilio parmesankværn på bordet både til hverdag og til fest.

 

Parmesankværnen er ydermere en oplagt opgave til børnene, når I er i køkken sammen. En Cilio parmesankværn er nemlig overraskende nem at betjene. Du skal ganske enkelt dreje på håndtaget, og så gør kværnen resten af arbejdet for dig. Børnene vil nyde at kunne se, hvordan deres arbejde bærer frugt smat at kunne drysse den selvrevne parmesanost på maden.

Brug parmesanost i maden

Parmesanost kan nemlig bruges til rigtig mange retter. Osten har en salt og nøddeagtig smag, og den er derfor oplagt til at tilføje en ekstra dimension til enhver kødret. Hvis bare man stiller sin Cilio parmesankværn på bordet, så kan man ovenikøbet selv vælge, hvor maget man gerne vil have på sin spaghetti bolognese.

Netop fordi osten er opstået i det italienske køkken, går den rigtig godt i spænd med enhver italiensk ret. Du skal altså ikke regne med at kunne drysse parmesan på dine kartofler med brun sovs, men til pizza, pastaretter elle endda i italiensk inspireret salat er parmesanosten oplagt.