Hvalpefoder til den bedste start

Din nye hvalp skal ikke have det samme foder som en voksen hund. Tænk på, at for eksempel babyer heller ikke skal have det samme mad at spise som en voksen person. Det samme gælder for hvalpen. De skal i stedet have foder, som er specielt til dem, sådan at deres mave og krop kan vænne sig til at spise og indtage andet end deres mors mælk.

 

Derfor er det også vigtigt, at I vælger det rigtige foder, som passer til jeres hvalp, for at det kan blive den bedste start på et lille liv. Se mere her: Hvalpefoder til en god start på livet

Vælg det bedste foder til din hvalp

For at vælge det bedste foder til din nye hvalp, er der flere ting, I lige skal have styr på. På den måde kan I vælge det rigtige nemmere og hurtigere. De ting, der er vigtige for at vælge det rigtige foder, er:

 

Race

Én racehund skal ikke have det samme at spise som en anden. For eksempel skal en schæfer ikke have helt den samme kost som en gravhund. Der er forskel på, hvor meget de skal vokse, og derfor skal foderet være forskelligt.

 

Vægt og størrelse

Udover at din hvalp kan have en bestemt race, kan hvalpen også være større eller mindre end sine søskende. Måske vejer den lidt for lidt. Og så skal den have flere vitaminer end ellers. Eller måske er den allerede blevet lidt for tyk og skal ikke have så godt foder igen.

 

Eventuelle specielle kostproblemer

Nogle hvalpe kan være født med problemer, som gør, at de skal have speciel kost. Det kan være, din hvalp har allergi for bestemte fødevarer, eller måske har problemer med at optage bestemte fødevarer. Så skal den have specielt hvalpefoder. Det er vigtigt, at I tager højde for det.

 

Der kan også være andre ting at tage højde for, men hvis der er større problematikker, eller I oplever, at hvalpen har svært ved at spise eller optage foderet, så bør I kontakte jeres dyrlæge, så snart I tænker, at der er noget galt.

Find det rette system

Når I har fundet frem til det rigtige hvalpefoder, er det vigtigt, at I finder et ordentligt system i dagligdagen, sådan at hvalpen kan finde ud af, hvornår der er mad, hvornår den skal ud og gå ture, hvordan den skal gå på toilettet og så videre. Især i den første tid er det vigtigt, at den får tillært sig nogle gode vaner, sådan at det er nemmere for jer at have hund.

 

I forhold til foder og spisning findes der forskellige skemaer og systemer, som I kan få mere af vide om hos jeres dyrlæge. Der er mange muligheder, så I kan få det til at glide lettere. Det kan for eksempel være et skema over, hvornår den skal have tør- og vådfoder, hvordan den skal fodres i løbet af dagene og så videre.