Hic-tech badmintonsko er det bedste

Ingen sko og løbesko

Nu jeg er forhenværende badmintonspiller har jeg uden tvivl slidt en stor del forskellige sko samt deltaget nærmest fra starten, da vi trænede i bare tæer, eller tæt på, det vil sige, at jeg trænede og spillede med en sko, som set i bakspejlet kun var en tynd gummisål og så ikke yderligere. Der var faktisk en gang på et punkt 8hvor man i en kort periode anvendte sko til løb til at spille badminton i, det blev ikke den store spil forbedre, da skoene til løb helt naturligt var for høje i bunden og derfor fik man nemt skadet anklerne når man skulle løbe rundt på banen.

 

Kampen på markedet

Tidens marked for badmintonsko er domineret af 5 store fabrikanter, hvor 2 fabrikanter er udelukkende skoproducenter, som ikke producerer badmintonketcher, badmintiontasker, grip, tøj og andet udstyr til sporten. De her producenter har gennem de sidste mange år frembragt både udendørssko og indendørssko til mange sportsgrene, og har nu valgt badmintonsko til deres udvalg. Den proces påtvinger de almindelige badmintonfremstillere til at blive endnu skarpere når der skal fremstilles nye sko til badminton. Samtidig er der de sidste 5 år indtruffet en spredning i deres sortiment fra nogen af de vigtige sportsskoproducenter, der har set en god fidus i at opgradere deres andre indendørssko og anvende dele af den teknologi og viden, der benyttes i håndboldsko og tilføje det over til badmintonsporten. I tidens løb har der været flere forskellige mærker omkring badmintonsko og nogen har holdt ved, i mens andre har opgivet produktionen og fokuseret på andre emner. Som en af de producenter, der har afskrevet at producere badmintonsko kan Pro Kennex nævnes. Det var et mærke, der var temmelig stor inden for badminton for flere år siden, men gennem de sidste 10 år er de total borte. Det beroer især på at de betydningsfulde mærker såsom Yonex har taget over.

 

Andre mærker af badmintonsko

Alle kender det betydningsfulde japanske mærke Yonex og den hårde udfordre, der sågar er dansk, Forza. Men gennem tiden er der sket meget på markedet og for udviklingen af badmintonsko. Ikke nok med at nogle mærker har indstillet produktion, så har andre mærker set en fordel i at tilpasse deres nuværende sko til badminton. Det vil sige de i høj grad har kunne anvende den samme teknologi som i deres andre sko, men med få tilføjelser og rettelser har de kunne lave en fremragende god sko til badminton. Det er mærker som Asics og Mizuno, der i høj grad er kommet ind på markedet for badmintonsko og udfordre de traditionelle producenter af badmintonsko og alt andet godt udstyr. Nu vil jeg kigge lidt nærmere på de to mærker, der ellers også er kendt fra f.eks. håndbold.

 

Mizuno badmintonsko

En anden ny spiller på markedet er japanske Mizuno som har sin historie i stort set alle andre sportstyper end badminton, og nu prøver de mere på ketchersport i stedet for holdssportsgrene, og det fremhæves i de anderledes modeller for fodtøj, der bliver produceret fra dem. De har de forhenværende år flirtet med badminton, men uden at komme med noget, der har været hovedsagligt til disse sportsgrene. Af denne henseende har de udsendt et fuldt sortiment til ketchersport. Endvidere skal det siges at flere af det fodtøj, som laves til teamsport dog kan anvendes til badminton.

 

Asics badmintonsko

Som ny spiller på markedet er der det meget store skomærke Asics, der gennem mange år har lavet sko til stort set alle sportstyper med undtagelse af badminton. De er endelig kommet efter det og har efterhånden forevist deres værd på den internationale scene for badmintonsko. Diverse store danske udøvere gør brug af på nuværende tidspunkt Asics’ badmintonsko, og det er af mange årsager. Mange af de teknologier der bruges i flere andre Asics sko er af denne årsag blevet tilføjet badmintonsko, og derfor har de magtet at producere en række af sko til badminton, der giver enestående stødabsorbering, og samtidig yder støtte ved retningsskift. Den mest kendte badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, der har været brugt af betydningsfulde stjerner gennem tiden, her kan fremhæves Jan Ø. Efterhånden som mange flere bruger Asics badmintonsko har de fabrikeret flere anderledes slags til badmintonsporten.

 

Du har mulighed for at undersøge mere om badmintonsko hos badmintonsko.dk:badmintonsko