Guide: Er det ved at være tid til at skifte dine døre og vinduer?

Der er rigtig mange, der går rundt med nogle døre og vinduer, der trænger til en udskiftning. Men fordi at disse folk ikke er klar over det, er det ikke noget, som der bliver gjort. Og det kan have nogle uheldige konsekvenser blandt andet i forhold til utæthed, hvorfor kulden lettere kan slippe ind, mens varmen strømmer ud. Og værst af alt kan det have en konsekvens på ens energiforbrug, som således vil være forhøjet. Find derfor ud af om du trænger til at skifte dine døre og vinduer og få hjælp nær Rødekro og Aabenraa.

Hvordan er dit udsyn gennem ruderne?

For det første skal du tage et kig ud gennem dine ruder. Hvordan er dit udsyn? Ser du klart ud gennem ruden, er den i orden, men synes du, at udsynet er en smule grumset, eller kan du med det blotte øje se hvide plamager på ruden, så er den punkteret. Og derfor bør du udskifte den.

Er dine karme og fuger tætte?

Herefter bør du tage et kig på karme og fuger, som er rundt om dine døre og vinduer. Er karmene af træ, skal du have et særligt øje på dem, fordi de vil have lettere ved at tage imod det danske vind og vejr. Det betyder, at der kan være risiko for, at de har fået fugt og dermed er begyndt at rådne. Det giver utæthed, og derfor er det også et tegn på, at det er ved at være tid til en udskiftning.

Har du styr på hvor gamle dine døre og vinduer er?

Oplever du generelt et forhøjet varmeforbrug, også selvom at dine døre og vinduer synes intakte? Så må du ikke blive snydt. Er dine døre og vinduer efterhånden ved at have nogle år på bagen, har de måske ikke den gode energimærkning, som det er muligt at få modellerne med i dag. Og det betyder, at de ikke er nær så energibesparende, som de kan være. Vælger du at skifte dem ud, vil du således kunne se en forskel i dit budget. Få hjælpe til det nær Rødekro og Aabenraa.

De tre vigtigste punkter

De tre vigtigste ting, som du bør holde øje med, er således:

  • Hvide plamager, som kan give et grumset udsyn
  • Liste og karme der kan have taget skade af fugt
  • Et forhøjet energiforbrug som følge af gamle døre og vinduer

Vær derfor sikker på, at du har få et tjekket op på alle tre punkter. Kilde: http://www.torpseftf.dk/dore-og-vinduer