Gør haven klar til sommerens fester med fliserens

Fliser er – som så meget andet – noget, der ældes. Brune, røde og grå fliser bliver ensformige med tidens, mens regn, slud, sne og andet godt fra himlen slider på stenenes overflade. Det ødelægger haver og terrasser for mange.

 

Flisepest er noget, der særligt sætter sine spor på fliser over hele landet. Hvide pletter fra alger, mos og andet giver et trist og træls indtryk af folks udendørsarealer. Det skyldes som oftest fugt og flisernes placering i din have. Er din have placeret et regnfyldt sted i Danmark og sørger en skyggeplacering for, at solen ikke formår at tørre fliserne hurtigt nok, vi vide pletter fra alger og mos sprede sig over dit fliseareal.

 

Fliseglade danskere

Flere og flere danskere vælger at flisebelægge store dele af haven for at spare tid på græsslåning og have mere tid til familien. Nogle vælger sågar at gå all in og ramme hele haven ind i fliser fra hjørne til hjørne. Flisepest kan derfor være til stor gene for mange, der må se deres ellers så praktiske løsning blive overrendt af pletter og mos.

 

Derfor kan det være en god idé at investere tid og penge i at få gjort noget ved fliserne – særligt nu, da havemøbler allerede er ved at være ude af danskernes skure. Mange ser desværre ikke, at der er anden udvej end at få alle fliserne udskiftet med nye. De grå, kedelige og triste fliser synes så medtagede af vind og vejr, at de nødvendigvis må ende deres dage på genbrugspladsen.

 

Det er spild af gode fliser – men i særdeleshed også spild af penge og naturressourcer. Tit og ofte vælger folk helt at give op på deres slidte fliser, og haven forbliver en øjengene, man i årevis ikke orker at gøre noget ved. Men der findes heldigvis en nem og hurtig løsning på det problem. Fliserens er en hurtig og effektiv måde at gøre din terrasse klar til sommerens fester, grillaftener og dasen i – den forhåbentlig – megen sol.

 

Højtryksrens er vejen frem

En god idé kan være at benytte sig af fliserens med en efterfølgende imprægnering. Ved hjælp af en højtryksspuler kan fagkyndige i løbet af en enkelt dag skylde alle de trælse alger væk fra din terrasse, indkørsel eller veranda, uden du behøver bruge en masse penge på at udskifte fliserne. Eller løfte en finger, for den sags skyld.

Efterfølgende vil fliserne som oftest blive imprægnerede, så du slipper for at ringe efter fliserens igen i lang tid. Regn og fugtigt vejr er nemlig med til at skabe nye algedannelser. Det er en god idé at værne sig imod.

 

Det er noget, der er godt for din pengepung, er tidsbesparende, gør dine omgivelser smukkere – og redder vores pressede klode for mere ressourcespild.

 

Miljøvenligt

I dag er det muligt at finde fliserens, som ikke er beskadigende for miljøet. Ved hjælp af teknologisk viden og innovation kan højtryksrensningen foregå med så få og lidt skadelige og belastende kemikalier som muligt. Hos fliserens.dk er det for eksempel muligt at få foretaget en fliserens, der beskytter miljøet såvel som dine fliser.

 

En imprægnering er med til at opfriske dine fliser, så de får farven tilbage fra deres yngre dage. Samtidig sikrer der fliserne mod at blive glatte og i værste instans komme til at udgøre en sikkerhedsrisiko for glatte sko og hurtige børnefødder.

 

På samme måde sikrer du også, at dine fliser holder sig friskere længere, så du ikke behøver at bekymre dig om alger, flisepest og glatte sko i mange år frem. En imprægnering er tør efter maks 6 timer, og du er klar til at bruge din terrasse, indkørsel eller veranda igen – som var den nylagt, men til en brøkdel af prisen.