Er din cykel blevet stjålet – skal du købe en ny?

Har du prøvet at stå op om morgenen, tage tøj på, spise din morgenmad og skynde dig ud ad døren kun for at opdage, at din cykel er blevet stjålet? Så står du der i regnen, og overvejer hvad du så skal gøre.

For de fleste ender det med en bustur og en drivvåd ankomst på arbejdet, men det største problem er ikke resten af dagen. Det største problem er, at du nu skal købe en ny cykel, samtidig med at du skal trækkes med forsikringsselskabet om, hvor stor en del af prisen der skal dækkes.

Det skal du huske, når din cykel er blevet stjålet

Heldigvis er det sjældent du ikke kan få penge til en ny cykel fra dit forsikringsselskab, hvis din cykel er blevet stjålet. Problemet er, at der er en masse forskellige ting du skal huske at gøre, inden du rent faktisk kan få pengene. Hvis du er i tvivl om, hvad det er du skal gøre, så får du her en hurtig vejledning.

  • Det første du skal gøre, er at melde din cykel stjålet hos politiet.
  • Når du anmelder tyveriet, skal du opgive cykeltype, hvilken farve den har, hvilket mærke det er, hvor meget den koster, cyklens stelnummer, dit forsikringsselskab og hvor og hvornår den er blevet stjålet.
  • Når du har meldt cyklen stjålet hos politiet, skal du også anmelde tyveriet til dit forsikringsselskab.
  • Når du anmelder tyveriet til forsikringsselskabet, skal du indsende kvittering og låsebevis.
  • Hvis din cykel ikke var udstyret med en forsikringsgodkendt lås, vil dit forsikringsselskab højest sandsynligt ikke dække.

Var din cykel ikke udstyret med en forsikringsgodkendt lås?

Hvis du af den ene eller den anden grund ikke havde udstyret din cykel med en forsikringsgodkendt lås, så er der ikke andet for end at forsøge at finde en billig cykel. Hvis du skal købe en billig cykel, så er der to muligheder, da cykler normalt er relativt dyre.

Den første mulighed er at finde et godt tilbud. Her kan supermarkedskæder som Coop eller Bilka ofte være behjælpelige. Problemet med den løsning er dog at du ikke får en professionel til at vejlede dig, og du derfor bliver nødt til at undersøge at selv. Derfor er det ofte en god idé at gå til en autoriseret cykelhandler, da de ofte også har tilbud på gamle cykler, og selv hvis de ikke har, er de ofte til at forhandle med.

Den anden mulighed er at købe en brugt cykel. Det kan rigtig tit være en god løsning, da du kan få meget mere for pengene, når du køber brugt, end hvis du køber en ny cykel. Udfordringen er tit at regne ud, om den cykel, du køber, er pengene værd. Ofte er det også muligt at finde en cykelhandler, der forhandler brugte cykler, men ironisk nok er der også mulighed for at købe en cykel på politi-auktion, hvor politiet sælger beslaglagte og efterladte cykler.

Husk at få sat en forsikringsgodkendt lås på din cykel

Lige meget om du lige har købt en ny cykel, eller om du har haft din cykel længe, så er det en god idé at bruge penge på en forsikringsgodkendt lås. Med en godkendt lås er du nemlig på det nærmeste garanteret, at dit forsikringsselskab dækker, hvis din cykel bliver stjålet, og når forsikringsselskabet dækker, så er det nyanskaffelsesprisen, hvilket betyder, at du kan gå direkte ud og kopi den samme cykel, som du havde før.

Der findes et utal af producenter, der laver forsikringsgodkendte låse. Det meste kendte mærke er Basta, men du kan også få godkendte låse fra Abus, AXA, YWS og Kryptonite.