Bornholm Bornholm Bornholm – Senneppens ø!

Bornholm er en smuk, idylliske lille ø med vidtspredte gyldne raps- og sennepsmarker, åbne vidder, frodige skove og en befolkning med stærk tro på de lokale traditioner.

 

De flotte vilde marker og den smukke indbydende natur, er netop et af øens kendemærker.

Turisme har i mange år været et af de væsentligste erhverv på Bornholm, der også kaldes ”Solskinsøen”. Hvert år besøges den lille ø af omtrent en halv million turister fra ind- og udland, der kommer for at holde ferie med familien i de autentiske Bornholmske omgivelser, hvor de kan nyde den dejlige natur og den lokale befolknings gæstfrihed.

 

Det er dog ikke disse, men en helt andet række fantastiske kvaliteter, der de seneste årtier har sørget for at en fast strøm af anerkendte kokke fra alle hjørne af Danmark flokkes til øen i søgen på ganske særlige produkter, i en sådan grad at Bornholm er blevet erklæret en gourmet-ø i verdensklasse.
Hvad der driver kokke fra nær og fjern til at lovprise den lille danske ø, er de unikke Bornholmske produkter, baseret på lokale råvarer. Disse produkter anses for at være et specielt varemærke uden lige.

 

Et af de mere kendte produkter fra Bornholm, der også ses mange andre steder i Danmark på restauranter (og i pølsevogne) er den klassiske Bornholmske sennep.

 

Den klassiske sennep indeholder en almen senneps stærke smag, men skiller sig ud fra mængden ved at have en yderst unik sødlig eftersmag.

 

Senneppen er produceret af Lehnsgaard, der også er kendt som ejerne af den Bornholmske Oliemølle, hvor de producerer den mindste lige så populære Bornholmske serie af koldtpressede rapsolier.

Smagen af tradition og rene råvarer

I gamle dage producerede de bornholmske kvinder deres egen sennep, gennem traditionelle Bornholmske fremgangsmåder. Bornholmerne kaldte denne særlig metode sennepsfremstilling at ”runke”. Processen bestod i at anvende store træfade og en kanonkugle, til langsomt men sikkert at skabe den hjemmelavede sennepsblanding.

 

Lehnsgaards sennep tager afsæt i disse gamle traditioner og producerer både milde og stærke sennepper af rene bornholmske råvarer, dog uden brug af kanonkugler.
Lehnsgaards sennep kan bruges til stort set al slags mad og bagværk, og frembringer en hel særlig smag der tager sig fantastisk ud uanset hvad man eksperimenterer med i køkkenet. Senneppen egner sig især til pålæg og marinader, hvor den sødlige eftersmag kommer til sin gode ret – og så er er den også velegnet til en gammeldags ringrider på grillen.

 

Den populære klassiske sennep, baseret på de gamle opskrifter og traditioner, er en afholdt del af den Bornholmske kultur, som gennem sin gode smag og konsistens har spredt sig til hele Danmark, og er rykket fra de lokale butikker på det lille ø paradis, til få udvalgte onlinebutikker, således at resten af den danske befolkning også kan nyde et ægte glas klassiske bornholmer sennep, læs mere her.