Bålfad er et hyggeligt samlingssted i haven

 

I langt de fleste haver er det muligt at have et bålfad. Det er en langt mere fleksibel mulighed end at have en bålplads og er samtidig med at til at give præcis den samme hygge. Så længe du kan sætte dit bålfad et sted, hvor der er mindst 10 meter til en bygning, kan du sagtens have det stående ude i haven.

Rundt om bålet kan I bare sidde og tale sammen, mens I sidder og kigger på ilden. I kan også lave mad over ilden. Det kan for eksempel være snobrød eller ristede skumfiduser, som alle børn er helt vilde med.

Mange bruger kun deres bålfad om sommeren, men I kan faktisk sagtens bruge det om vinteren også. Når I tager ordentligt tøj på om vinteren, kan det være rigtig hyggeligt at sidde udenfor – og der får I helt sikkert endnu mere brug for varmen fra bålet.

Sådan vælger du det rette bålfad

Der findes i dag et stort udvalg af forskellige former for bålfade. Det vil derfor være nemt for dig at finde det rigtige – når du ved, hvad du leder efter selvfølgelig. For en børnefamilie er det først og fremmest vigtigt, at I vælger et bålfad, der er stabilt. Det er med til at gøre, at der ikke er et barn, der kommer til at vælte det, fordi de kommer til at fjolle for tæt på fadet.

Har du ikke børn, er det mere relevant for dig at tænke på, hvor nemt det skal være for dig at flytte rundt på bålfadet. Nogle bålfade har håndtag, så du nemt kan flytte det fra den ene ende af haven til den anden. Det kan for eksempel være, hvis solen flytter sig. Så find bålfad, der passer til lige præcis dit behov.